Berättelser

Här kan du läsa och inspireras av guider som valt att certifiera sig.

Smakäventyr

Annika Lindhe, Smakupplevelse
Annika Lindhe på Smakupplevelse

Annika driver tillsammans med sin familj Smakäventyr. Certifieringen var ett led i företagets utveckling för den internationella marknaden.

  • Vi jobbar med naturturism, inte friluftsliv säger Annika. Genom att kvalitetssäkra guidade naturturismupplevelser skapas en hållbar utveckling. Gästen skall veta vad hen kan förvänta sig. Det tjänar alla på!

Att gå igenom processen för att bli Certifierad naturguide blev en del av företagets ständiga utvecklings- och förbättringsarbete.

  • Det var både nyttigt och lyxigt att kunna djupdyka i företagets planerings- och säkerhetsarbete, säger Annika. Vi vände på alla stenar och fick hela tiden fundera på om och i så fall hur delarna kunde göras bättre. Uppguidning och certifiering blev därmed en kvalitetsvinst för hela företaget, avslutar Annika.

Pevon Ecotourism

Peter och Yvonne från Pevon Ecotourism

Vi, Yvonne och Peter driver Pevon Ecotourism som erbjuder gröna upplevelser en halvtimma från Göteborgs centrum.

När vi gick utbildningen “Entreprenör, ekoturism” vid Österlens folkhögskola bestämde vi oss för att genomgå certifieringen för naturguide. För oss känns det tryggt att någon annan bedömer att vi behärskar hantverket för att ge stora upplevelser till våra deltagare. För oss var det självklart att vi båda skulle gå utbildningen då det är viktigt att vi får samma bild av hur en kvalificerad guidning ska se ut.

Certifieringsprocessen har verkligen varit en ögonöppnare för oss båda, framförallt genom den personliga utvecklingen som processen har gett oss. Trygga ledare ger bättre upplevelser för gästerna.

Bli certifierad naturguide du också så hjälps vi åt att göra naturturismbranschen ännu bättre. Boka uppguidning