Yrkesnätverket Certifierad Naturguide

Ett nationellt yrkesnätverk för certifierade naturguider

När du blir Certifierad Naturguide blir du samtidigt en del av det nationella Yrkesnätverket Certifierad Naturguide. I nätverket hittar du yrkesverksamma naturguider inom olika områden och med olika erfarenheter. Dina kollegor runt om i landet är en värdefull tillgång som du kan diskutera din roll som guide med, ställa frågor, få tips och utvecklas som guide. Ju mer du bjuder på, desto mer får du tillbaka.

Nätverket samlas i en egen grupp på Facebook. Endast guider med giltig certifiering kan vara med i nätverket. Här ansöker du om att få vara med i gruppen: https://www.facebook.com/groups/natverketcertifieradnaturguide

Min sida

Här på hemsidan presenteras alla certifierade naturguider på en egen personlig sida. Den är bra för din marknadsföring, bekräftar att du har en giltig certifiering och är en bra sida att hänvisa till när du berättar för dina kunder, arbetsgivare och samarbetspartners att du är certifierad. Här skapar och uppdaterar du din egen guidepresentation. Inloggningsuppgifterna fick du i samband med bokning av din uppguidning.

Nyhetsbrev

I och med din certifiering så kommer du också att få vårt nyhetsbrev ett par gånger om året. Har du idéer och innehåll som är intressant för nätverket så hör gärna av dig till: info@certifieradnaturguide.se

Kompetensutveckling

Som guide är det viktigt att ständigt komplettera och utveckla din kompetens som guide. Som medlem i yrkesnätverket får du varje år möjlighet att delta i minst tre olika tillfällen med olika former av kompetensutveckling. Det är ett bra sätt att hålla dig uppdaterad och träffa dina kollegor i branschen. Yrkesnätverket är med och bestämmer inriktning på aktiviteterna, de kan både vara digitala och IRL. Här kan du skicka in dina önskemål om kompetensutveckling.

Årsavgiften

Årsavgiften för yrkesnätverket är 1000kr + moms. Din första årsavgift är inkluderad i certifieringsavgiften och gäller för certifieringsåret och det efterföljande året. Årsavgiften går oavkortat till löpande kostnader och administration av Yrkesnätverket Certifierad Naturguide, kompetensutveckling, administration av förnyelse av certifieringar samt utvärdering och utvecklingsinsatser. Årsavgiften för nästkommande år ska vara betald senast den 31 december.

Årsavgiften betalas in till Naturturismens Yrkesnämnd via bankgiro eller Swish:

Bankgiro 5866-0283
Swish 123 061 97 75

När du betalar in så glöm inte att ange ditt namn, Årsavgift CNG samt årtal. Exempel: Anders Andersson, Årsavgift CNG, 2024

Om du väljer att inte betala in årsavgiften blir certifieringen ogiltig och din personliga sida på certifieradnaturguide.se tas bort. Du kan återaktivera din certifiering senast tre år efter certifieringsåret genom att ansöka om förnyelse, efter det behöver du göra en ny uppguidning.

Kontaktperson

Naturturismens Yrkesnämnd
Petter Gustafsson, Ansvarig Yrkesnätverket Certifierad naturguide samt förnyelse av certifiering
E-post