Annika Lindhe, Smakupplevelse
2023.01.17

Certifiering kvalitetssäkrar halländska Smakäventyr

Smakäventyr är ett litet halländskt familjeföretag med ett gigantiskt nätverk av mathantverkare, samarbetspartners och vänner. Tillsammans blir det småskaliga något storslaget. Hela familjen är mat- och naturnördar och tycker att livet är för kort för att inte ständig njuta nya matupplevelser, goda berättelser och bubblande skratt. Gärna ute i naturen. Att bli Certifieringen naturguide var ett led i företagets utveckling för den internationella marknaden:

– Vi jobbar med naturturism, inte friluftsliv. Certifieringen är ett sätt att kvalitetssäkra våra guidade naturturismupplevelser, en grund för vår hållbara utveckling. Gästen skall veta vad hen kan förvänta sig. Det tjänar alla på, säger Annika Lindhe.

Att gå igenom processen för att bli Certifierad naturguide blev en del av företagets ständiga utvecklings- och förbättringsarbete:

– Det var både nyttigt och lyxigt att kunna djupdyka i företagets planerings- och säkerhetsarbete. Vi vände på alla stenar och fick hela tiden fundera på om och i så fall hur delarna kunde göras bättre. Uppguidning och certifiering blev därmed en kvalitetsvinst för hela företaget, avslutar Annika.